Πώς να δημιουργήσεις μια ξεχωριστή σελίδα για αναρτήσεις στο WordPress (blog)

WPBLOG TEAM
Τελευταία επεξεργασία 6 Αυγούστου, 2020, από

Θέλεις να δημιουργήσεις μια ξεχωριστή σελίδα για αναρτήσεις (blog) στο WordPress;

Από προεπιλογή, το WordPress εμφανίζει τις αναρτήσεις σου στην αρχική σελίδα.

Ωστόσο, εάν διαθέτεις μια εταιρική ιστοσελίδα ή απλά θέλεις να προσαρμόσεις την αρχική σου σελίδα, τότε πιθανότατα χρειάζεσαι μια ξεχωριστή σελίδα για την ενότητα του blog σου.

Σε αυτό το άρθρο, θα σου δείξω πώς μπορείς να δημιουργήσεις εύκολα μια ξεχωριστή σελίδα για αναρτήσεις στο WordPress.

Ρύθμισε το WordPress για να δημιουργήσεις μια ξεχωριστή σελίδα αναρτήσεων

Το WordPress σου επιτρέπει να διαμορφώσεις εύκολα την ιστοσελίδα σου ώστε να έχεις μια μοναδική αρχική σελίδα με την εμφάνιση και τα χαρακτηριστικά που εσύ επιθυμείς.

Αυτή η δυνατότητα σου επιτρέπει να επιλέξεις οποιαδήποτε άλλη σελίδα στην ιστοσελίδα σου για να τη χρησιμοποιήσεις ως σελίδα αναρτήσεων (blog).

Αρχικά, πρέπει να δημιουργήσεις δύο σελίδες στο WordPress που θα τις χρησιμοποιήσεις ως αρχική σελίδα και σελίδα αναρτήσεων αντίστοιχα.

Δεν χρειάζεται να προσθέσεις περιεχόμενο σε αυτές τις σελίδες και μπορείς να δώσεις σε αυτές οποιοδήποτε όνομα επιθυμείς. Για παράδειγμα, ορισμένες εταιρικές ιστοσελίδες χρησιμοποιούν τον όρο «Νέα» για τη σελίδα των αναρτήσεών τους.

Μόλις δημιουργήσεις αυτές τις σελίδες, μπορείς να μεταβείς στη σελίδα Ρυθμίσεις»Ανάγνωση στο περιβάλλον διαχειριστή του WordPress.

Στην ενότητα «Εμφανίζεται η αρχική σας σελίδα», πρέπει να κάνεις κλικ στην επιλογή «Μια στατική σελίδα». Μετά από αυτό, μπορείς να επιλέξεις την αρχική σελίδα και τις σελίδα αναρτήσεων που δημιούργησες νωρίτερα.

Μετά από αυτό, μπορείς να μεταβείς στην ενότητα Σελίδες»Όλες οι σελίδες στο περιβάλλον διαχειριστή. Θα παρατηρήσεις ότι η αρχική σου σελίδα και η σελίδα αναρτήσεων εμφανίζονται με νέες ετικέτες.

Κάνε κλικ στον σύνδεσμο Προβολή κάτω από αυτές τις σελίδες για προεπισκόπηση. Η εμφάνιση των σελίδων εξαρτάται από το θέμα του WordPress και ίσως χρειαστεί να διαμορφώσεις τις ρυθμίσεις του θέματος.

Δεδομένου ότι κάθε θέμα WordPress έχει διαφορετικές επιλογές και ρυθμίσεις, θα πρέπει να διαβάσεις τις οδηγίες του θέματός σου ή να ελέγξεις τις επιλογές στην περιοχή Εμφάνιση »Προσαρμογή.

Παρακάτω θα σου δείξω και άλλες μεθόδους για τον ίδιο σκοπό.

Τοποθέτησε το σύνδεσμο της σελίδας αναρτήσεων στο μενού πλοήγησης της ιστοσελίδας σου

Τώρα που έχεις δημιουργήσει μια ξεχωριστή σελίδα αναρτήσεων, πρέπει να κάνεις τις απαραίτητες ενέργειες ώστε οι επισκέπτες της ιστοσελίδας σου να μπορούν να τη βρουν εύκολα και γρήγορα.

Πήγαινε τη σελίδα Εμφάνιση»Μενού και πρόσθεσε τη σελίδα αναρτήσεων που δημιούργησες νωρίτερα στο μενού πλοήγησης της ιστοσελίδας σου.

Προσαρμογή της αρχικής σου σελίδας

Πολλά θέματα WordPress συνοδεύονται από ένα ενσωματωμένο πρότυπο για την εμφάνιση μιας στατικής σελίδας ως αρχικής σελίδας της ιστοσελίδας σου. Ωστόσο, αυτό θα πρέπει να το ρυθμίσεις στην τοποθεσία Εμφάνιση»Προσαρμογή.

Ακόμη, ορισμένα θέματα WordPress σου επιτρέπουν να επιλέξεις ένα πρότυπο αρχικής σελίδας για τη σελίδα σου. Εάν το θέμα σου συνοδεύεται από ένα τέτοιο πρότυπο, τότε μπορείς να το ρυθμίσεις μέσα από την επεξεργασία της αρχικής σελίδας.

Τέλος, μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα πρόσθετο δημιουργίας σελίδων WordPress για να δημιουργήσεις την αρχική σου σελίδα από το μηδέν.

Σου συνιστώ να χρησιμοποιήσεις το Beaver Builder, καθώς είναι το καλύτερο πρόσθετο δημιουργίας σελίδων WordPress στην αγορά.

Είναι εξαιρετικά εύκολο στη χρήση, περιλαμβάνει έτοιμα πρότυπα και διαθέτει πολυάριθμα εργαλεία και ρυθμίσεις ώστε να δημιουργήσεις οποιαδήποτε διάταξη θέλεις.

Ρύθμισε τη σχεδίαση της σελίδας αναρτήσεων

Από προεπιλογή, το WordPress αναζητά αυτόματα ένα πρότυπο στο θέμα σου για την προβολή μιας ξεχωριστής σελίδας αναρτήσεων.

Εάν το θέμα σου δεν έχει ένα τέτοιο πρότυπο, τότε αυτόματα επιλέγεται το πρότυπο αρχειοθέτησης.

Εάν δεν σου αρέσει η προεπιλεγμένη από το θέμα σου εμφάνιση της σελίδας αναρτήσεων, μπορείς να την αλλάξεις χρησιμοποιώντας μόνο κάποια επιπλέον εργαλεία, χωρίς να χρειαστεί γράψεις κώδικα.

Αρχικά, πρέπει να εγκαταστήσεις και να ενεργοποιήσεις τα πρόσθετα Beaver Builder και Beaver Themer.

Το Beaver Themer είναι ένα πρόσθετο για το Beaver Builder και σου επιτρέπει να δημιουργείς – πέρα από σελίδες – ολόκληρα νέα θέματα WordPress από το μηδέν.

Πρέπει να επισκεφτείς τη σελίδα Beaver Builder»Themer Layouts και να κάνεις κλικ στο κουμπί Προσθήκη νέου.

Από εδώ μπορείς να καταχωρίσεις ένα όνομα για τη διάταξή σου, να επιλέξεις «Themer Layout» ως τον τύπο σου και, στη συνέχεια, να επιλέξεις Archive ως την διάταξή σου.

Αυτό θα δημιουργήσει μια θεματική διάταξη για τα πρότυπα αρχειοθέτησης. Στην επόμενη οθόνη, πρέπει να επιλέξεις «Post Archive» για την επιλογή τοποθεσίας και, στη συνέχεια, κάνε κλικ στο κουμπί «Launch Beaver Builder».

Αυτό θα ανοίξει το Beaver Builder με την επιλεγμένη διάταξή σου. Μπορείς να κάνεις κλικ σε οποιοδήποτε στοιχείο της οθόνης και να αρχίσεις να το επεξεργάζεσαι.

Μπορείς, ακόμη, να προσθέσεις νέες σειρές, στήλες και στοιχεία ιστού στη σελίδα. Μόλις ολοκληρώσεις την επεξεργασία, απλά να δημοσίευσε τη διάταξή σου.

Μετά από αυτό, πήγαινε στη σελίδα των αναρτήσεών σου για να τη δεις το δημιούργημά σου σε δράση!

Ελπίζω ότι αυτό το άρθρο σε βοήθησε να δημιουργήσεις μια ξεχωριστή σελίδα για τις αναρτήσεις σου στο WordPress.

Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο, τότε μπορείτε να εγγραφείτε στο Youtube κανάλι μας για βίντεο με tutorials σχετικά με το WordPress. Μπορείτε επίσης να μας βρίσκετε στο Facebook και στο Twitter

dicha-favicon (whithout-radio)

Συντάκτης

WPBLOG Team

Η ομάδα του WPBLOG αποτελείται από ειδικούς πάνω στο WordPress οδηγούμενοι από τους Δημήτρη Χατζημιχαηλίδη και Θοδωρή Γκίτσο.

Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει!

Αφήστε ένα Σχόλιο

Shares