Πώς να ενημερώσεις τα πρόσθετα του WordPress εύκολα και αποτελεσματικά

WPBLOG TEAM
Τελευταία επεξεργασία 7 Αυγούστου, 2020, από

Θέλεις να ενημερώσεις τα πρόσθετα της ιστοσελίδας σου εύκολα και αποτελεσματικά;

Αφού ξεκινήσεις την ιστοσελίδα σου και εγκαταστήσεις τα πρόσθετα που επιθυμείς, είναι εξαιρετικά σημαντικό, ιδιαίτερα για λόγους ασφαλείας να ενημερώνεις τα πρόσθετα.

Σε αυτό ο άρθρο, θα σου δείξω, βήμα προς βήμα, πώς μπορείς να ενημερώσεις σωστά τα πρόσθετα του WordPress και πώς να διαχειριστείς τις ενημερώσεις των πρόσθετων όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικά.

Γιατί να ενημερώσεις τα πρόσθετα του WordPress

Τα πρόσθετα του WordPress είναι σαν εφαρμογές για την ιστοσελίδα σου. Με την εγκατάστασή τους μπορείς να προσθέτεις νέες δυνατότητες και λειτουργίες στην ιστοσελίδα σου, όπως προσθήκη φόρμας επαφής, φωτογραφιών, πολυμέσων και άλλων ρυθμίσεων.

Τα πρόσθετα δημιουργούνται από τρίτους προγραμματιστές.

Τα περισσότερα από αυτά συνεχίζουν να βελτιώνουν τις παρεχόμενες δυνατότητές τους προσθέτοντας νέες επιλογές και ρυθμίσεις, βελτιώνοντας την ποιότητα του κώδικα και διατηρώντας την ασφάλεια.Αυτές οι αλλαγές κυκλοφορούν στη συνέχεια ως ενημερώσεις.

Πρέπει πάντα να διατηρείς ενημερωμένα τα πρόσθετα του WordPress για να διασφαλίσεις ότι οι αλλαγές στα εγκατεστημένα πρόσθετα θα εφαρμοστούν στην ιστοσελίδα σου αμέσως μόλις γίνουν διαθέσιμες για τους χρήστες.

Με αυτό τον τρόπο βελτιώνεται η ασφάλεια του WordPress και η απόδοση της ιστοσελίδας σου. Παρακάτω ακολουθεί, βήμα προς βήμα, η διαδικασία ενημέρωσης των πρόσθετων του WordPress.

Πώς να ενημερώσεις σωστά τα πρόσθετα του WordPress

Το WordPress διαθέτει ένα ενσωματωμένο σύστημα ενημέρωσης.

Ελέγχει αυτόματα για ενημερώσεις και εμφανίζει ειδοποιήσεις όταν υπάρχουν διαθέσιμες ενημερώσεις για τα πρόσθετα του WordPress, τα θέματα και το λογισμικό πυρήνα WordPress.

Μπορείς, ακόμη, να ελέγξεις μη αυτόματα για ενημερώσεις μεταβαίνοντας στη σελίδα Πίνακας ελέγχου»Ενημερώσεις.

Κάθε φορά που θα υπάρχει μια νέα διαθέσιμη ενημέρωση για κάποιο πρόσθετο, θα εμφανίζεται μια ειδοποίηση στο μενού πρόσθετων στη γραμμή διαχείρισης του WordPress.

Μπορείς να εγκαταστήσεις αυτές τις ενημερώσεις μεταβαίνοντας στη σελίδα των πρόσθετων. Θα εμφανίζεται μια ειδοποίηση κάτω από κάθε πρόσθετο που διαθέτει διαθέσιμες ενημερώσεις προς εγκατάσταση.

Μπορείς ,απλά, να κάνεις κλικ στην επιλογή «Ενημέρωση τώρα» για να εγκαταστήσεις την κάθε ενημέρωση.

Μαζική ενημέρωση πρόσθετων WordPress

Εάν υπάρχουν διαθέσιμες ενημερώσεις για πολλά πρόσθετα στην ιστοσελίδα σου ίσως επιθυμείς να ενημερώσεις αυτά τα πρόσθετα μαζικά και γρήγορα.

Για να το κάνεις αυτό, πρέπει να μεταβείς στη σελίδα των πρόσθετων και να κάνεις κλικ στο σύνδεσμο «Ενημέρωση Διαθέσιμη».

Με αυτό τον τρόπο, θα εμφανιστεί η λίστα όλων των πρόσθετων που έχουν διαθέσιμες ενημερώσεις. Μπορείς να τα επιλέξεις όλα και, στη συνέχεια, να επιλέξεις «Ενημέρωση» από το αναπτυσσόμενο μενού «Μαζικές ενέργειες».

Πριν κάνεις τις ενημερώσεις των πρόσθετων

Προτού ενημερώσεις το πρόσθετο, είναι σημαντικό να κάνεις κλικ στον σύνδεσμο «Προβολή λεπτομερειών έκδοσης» για να δεις ποιες αλλαγές έχει κάνει ο δημιουργός του πρόσθετου.

Αυτό το πεδίο σε ενημερώνει για τις αλλαγές που φέρει η ενημέρωση σε περίπτωση που κάτι δεν λειτουργεί σωστά μετά το τέλος της διαδικασίας.

Συνήθως, είναι καλό να περιμένεις μια εβδομάδα πριν προχωρήσεις στην ενημέρωση κάποιου πρόσθετου, εκτός και αν οι λεπτομέρειες της έκδοσης αναφέρουν συγκεκριμένα την ενημέρωση ζητημάτων ασφαλείας.

Μέσα σε αυτό το διάστημα, όλα τα σφάλματα, συνήθως, εντοπίζονται, αναφέρονται και διορθώνονται.

Εάν έχεις μια ιστοσελίδα με έντονη επισκεψιμότητα που επιφέρει πολλούς δυνητικούς πελάτες, σου συνιστώ να κάνεις το ίδιο.

Πώς να αναιρέσεις την ενημέρωση πρόσθετων του WordPress

Μερικές φορές μια ενημέρωση πρόσθετου μπορεί να φέρει απροσδόκητα αποτελέσματα, όπως να επηρεάσει ορισμένες λειτουργίες του πρόσθετου και κατά συνέπεια να μην λειτουργεί σωστά.

Σε αυτήν την περίπτωση, πρώτα πρέπει να απενεργοποιήσεις το πρόσθετο.

Εάν μπορείς να αποκτήσεις πρόσβαση στη σελίδα των πρόσθετων στο περιβάλλον διαχειριστή του WordPress, κάνε κλικ στο σύνδεσμο «Απενεργοποίηση» κάτω από το πρόσθετο που παρουσιάζει πρόβλημα.

Ύστερα από αυτό μπορείς να εγκαταστήσεις το πρόσθετο WP-Rollback.

Μετά την ενεργοποίηση, επέστρεψε στη σελίδα των πρόσθετων και εκεί θα εμφανιστεί μια επιλογή επαναφοράς κάτω από κάθε πρόσθετο.

Κάνοντας κλικ σε αυτή την επιλογή θα σου δώσει τη δυνατότητα να επαναφέρεις το πρόσθετο σε οποιαδήποτε προηγούμενη έκδοση.

Συμβουλές για πιο αποτελεσματική διαχείριση των πρόσθετων του WordPress

Εάν διαχειρίζεσαι πολλές ιστοσελίδες WordPress, θα έχεις ήδη αντιληφθεί την ανάγκη να ενημερώνεις τακτικά τα πρόσθετα.

Ακολουθούν μερικές συμβουλές που θα σε βοηθήσουν να διαχειριστείς τα πρόσθετα που χρησιμοποιείς όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικά.

Εάν είσαι σίγουρος για τα πρόσθετα που χρησιμοποιείς, μπορείς να ενεργοποιήσεις τις αυτόματες ενημερώσεις για όλα τα πρόσθετα WordPress.

Ωστόσο, μια ασφαλέστερη προσέγγιση είναι η ρύθμιση αυτόματων ενημερώσεων μόνο για λίγα επιλεγμένα πρόσθετα τα οποία εμπιστεύεσαι.

Εάν δεν διαχειρίζεσαι πολλές ιστοσελίδες WordPress, μπορείς να επιλέξεις να λαμβάνεις ειδοποιήσεις μέσω email για τις διαθέσιμες ενημερώσεις των πρόσθετων.

Αυτό θα σου επιτρέψει να ενημερώνεται κάθε φορά που υπάρχει διαθέσιμη ενημέρωση χωρίς να χρειάζεται να συνδεθείς στην ιστοσελίδα σου στο WordPress.

Βεβαιώσου ότι, πάντοτε, θα έχεις ενεργοποιημένο ένα πρόσθετο για αυτόματη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας στην ιστοσελίδα σου στο WordPress.

Αυτό θα σου επιτρέψει να επαναφέρεις την ιστοσελίδα σου στο WordPress σε περίπτωση που κάτι πάει στραβά.

Τελευταίο αλλά εξίσου σημαντικό, εάν μπορείς να υποστηρίξεις οικονομικά τη διαχειριζόμενη φιλοξενία WordPress, τότε η λειτουργία της πιλοτικής – δοκιμαστικής ιστοσελίδας αξίζει σίγουρα την επένδυση.

Αυτή η λειτουργία σου επιτρέπει να δοκιμάσεις τις νέες ενημερώσεις των πρόσθετων σε δοκιμαστικό περιβάλλον πριν ξεκινήσουν να διατίθενται στους χρήστες.

Σου συνιστώ να χρησιμοποιήσεις το πρόγραμμα WPEngine ή το GoGeek του SiteGround.

Ελπίζω ότι αυτό το άρθρο σε βοήθησε να μάθεις πώς να ενημερώνεις τα πρόσθετα του WordPress.

Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο, τότε μπορείτε να εγγραφείτε στο Youtube κανάλι μας για βίντεο με tutorials σχετικά με το WordPress. Μπορείτε επίσης να μας βρίσκετε στο Facebook και στο Twitter

dicha-favicon (whithout-radio)

Συντάκτης

WPBLOG Team

Η ομάδα του WPBLOG αποτελείται από ειδικούς πάνω στο WordPress οδηγούμενοι από τους Δημήτρη Χατζημιχαηλίδη και Θοδωρή Γκίτσο.

Σχόλια (4)

4 σκέψεις στο “Πώς να ενημερώσεις τα πρόσθετα του WordPress εύκολα και αποτελεσματικά”

  1. testtesttesttesttesttesttesttesttesttesttesttesttesttesttesttesttesttesttesttesttesttesttesttesttesttesttesttesttesttesttesttesttesttesttesttesttesttesttesttesttesttesttesttesttesttesttesttesttesttesttesttesttesttesttesttesttesttesttesttesttesttesttesttesttesttesttesttesttesttesttesttesttesttesttesttesttesttesttesttesttesttesttesttesttesttesttesttesttesttesttesttesttesttesttesttesttesttesttesttesttesttesttesttesttesttesttesttesttesttesttesttesttesttesttesttesttesttesttesttesttesttesttesttesttesttesttesttesttesttesttesttesttesttesttesttesttesttesttesttesttesttesttesttesttest

Αφήστε ένα Σχόλιο

Shares