Οδηγός για αρχάριους: Πώς να επαναφέρεις το WordPress από το αντίγραφο ασφαλείας

WPBLOG TEAM
Τελευταία επεξεργασία 6 Αυγούστου, 2020, από

Θέλεις να επαναφέρεις το WordPress από το αντίγραφο ασφαλείας; Τα αντίγραφα ασφαλείας σε βοηθούν να επαναφέρεις την ιστοσελίδα σου σε περίπτωση που κάτι πάει στραβά.

Ωστόσο, η επαναφορά του WordPress από ένα εφεδρικό αρχείο είναι μια απαιτητική διαδικασία για τους αρχάριους χρήστες.

Σε αυτό το άρθρο, θα σου δείξω, βήμα προς βήμα, πώς να επαναφέρεις εύκολα το WordPress από το αντίγραφο ασφαλείας.

Σημείωση: Αυτό το άρθρο εστιάζει στην επαναφορά μιας ιστοσελίδας WordPress από ένα αντίγραφο ασφαλείας. Εάν προσπαθείς να μετακινήσεις την ιστοσελίδα σου, χρησιμοποιώτας νέο domain, θα πρέπει να δεις το αντίστοιχο άρθρο για τη μεταφορά του WordPress με νέο domain χωρίς να επηρεαστεί το SEO.

Κατανόηση των αντιγράφων ασφαλείας και επαναφορά του WordPress

Υπάρχουν διαφορετικοί τρόποι για τη δημιουργία αντίγραφων ασφαλείας για την ιστοσελίδα σου στο WordPress.

Ο καλύτερος τρόπος για να δημιουργήσεις ένα αντίγραφο ασφαλείας είναι χρησιμοποιώντας ένα πρόσθετο αντίγραφων ασφαλείας του WordPress.

Εναλλακτικά, μπορείς να δημιουργήσεις ένα μη αυτόματο αντίγραφο ασφαλείας της βάσης δεδομένων του WordPress και να κατεβάσεις τα αρχεία του WordPress χρησιμοποιώντας FTP.

Η επαναφορά του WordPress από αντίγραφα ασφαλείας εξαρτάται εξ ολοκλήρου από τον τρόπο δημιουργίας του αντιγράφου ασφαλείας.

Για παράδειγμα, τα αντίγραφα ασφαλείας που δημιουργούνται χρησιμοποιώντας το BackupBuddy ή το UpdraftPlus μπορούν να αποκατασταθούν χρησιμοποιώντας το ίδιο πρόσθετο.

Με τον ίδιο τρόπο, γίνεται και η επαναφορά των μη αυτόματων αντιγράφων ασφαλείας.

Πολλοί χρήστες του WordPress δεν δημιουργούν αντίγραφα ασφαλείας ολόκληρων των ιστοσελίδων τους.

Αντί για ένα πλήρες εφεδρικό αρχείο, δημιουργούν αντίγραφα ασφαλείας μόνο για το θέμα, τον κατάλογο μεταφορτώσεων και τη βάση δεδομένων του WordPress.

Με αυτό τον τρόπο μπορεί κανείς να μειώσει το μέγεθος των αντιγράφων ασφαλείας του, όμως αυξάνει τα βήματα που απαιτούνται για την επαναφορά της ιστοσελίδας του.

Ανεξάρτητα από το πώς δημιούργησες το αντίγραφο ασφαλείας σου, τα βασικά βήματα είναι τα ίδια.

Ακολουθεί αναλυτικά ο τρόπος επαναφοράς ιστοσελίδας του WordPress από αντίγραφο ασφαλείας. Πρόκειται να καλύψω διαφορετικές μεθόδους επαναφοράς.

Επαναφορά του WordPress από το BackupBuddy Backup File

Το BackupBuddy είναι ένα δημοφιλές πρόσθετο αντιγράφων ασφαλείας του WordPress. Εάν χρησιμοποίησες το BackupBuddy για να δημιουργήσεις αντίγραφα ασφαλείας, τότε αυτή η ενότητα σε αφορά.

Το BackupBuddy προσφέρει έναν πολύ εύκολο τρόπο για την επαναφορά του WordPress από ένα αντίγραφο ασφαλείας.

Αρχικά, πρέπει να συνδεθείς στην ιστοσελίδα σου στο WordPress και να πας στη σελίδα BackupBuddy»Επαναφορά / Μετεγκατάσταση.

Θα χρειαστεί να κατεβάσεις ένα αντίγραφο του αρχείου importbuddy.php. Κατά τη διαδικασία, θα σου ζητηθεί να ορίσεις έναν κωδικό πρόσβασης για το importbuddy.

Αυτός ο κωδικός πρόσβασης θα χρησιμοποιηθεί κατά την επαναφορά της ιστοσελίδας σου.

Στη συνέχεια, πρέπει να κατεβάσεις ένα αρχείο (αντίγραφο) του αντιγράφου ασφαλείας σου στον υπολογιστή σου.

Μπορείς να το κατεβάσεις από τη σελίδα BackupBuddy»Backups ή από τον προορισμό που χρησιμοποίησες για την αποθήκευση των αντιγράφων ασφαλείας σου.

Αφού αποθηκεύσεις το εφεδρικό αρχείο zip και το importbuddy.php στον υπολογιστή σου, συνδέσου στην ιστοσελίδα σου χρησιμοποιώντας FTP.

Εάν διαθέτεις ένα πλήρες αντίγραφο ασφαλείας της ιστοσελίδας σου, διάγραψε όλα τα αρχεία και τους φακέλους από τον διακομιστή σου.

Ωστόσο, εάν έχεις ένα μερικό αντίγραφο ασφαλείας, πρέπει πρώτα να κάνεις λήψη των αρχείων για τα οποία δεν έχεις δημιουργήσει αντίγραφα ασφαλείας.

Μόλις βεβαιωθείς ότι έχεις στον υπολογιστή σου όλα τα αντίγραφα ασφαλείας, προχώρησε στη διαγραφή όλων των αρχείων και των φακέλων από τον βασικό φάκελο της ιστοσελίδας σου.

Στη συνέχεια, πρέπει να ανεβάσεις τα αρχεία των αντιγράφων ασφαλείας BackupBuddy και importbuddy.php στον βασικό φάκελο της ιστοσελίδας σου.

Μόλις φορτωθούν και τα δύο αρχεία στο διακομιστή, πήγαινε το importbuddy.php στο πρόγραμμα περιήγησης ιστού. Βρίσκεται στον βασικό κατάλογο της ιστοσελίδας σου, οπότε η διεύθυνση URL του θα είναι ως εξής:

http://www.example.com/importbuddy.php

Το ImportBuddy θα ζητήσει τώρα τον κωδικό πρόσβασης που όρισες κατά τη λήψη του αρχείου importbuddy.php.

Στην επόμενη οθόνη, το ImportBuddy θα εμφανίσει το αντίγραφο ασφαλείας του αρχείου που ανέβασες.

Σε περίπτωση που δεν ανέβασες το αντίγραφο ασφαλείας σου χρησιμοποιώντας FTP, μπορείς να κάνεις κλικ στην καρτέλα μεταφόρτωσης για να το ανεβάσεις τώρα.

Εάν έχεις αποθηκεύσει τα αντίγραφα ασφαλείας σου στην υπηρεσία αποθήκευσης Stash του iTheme, μπορείς να συνδεθείς σε αυτό κάνοντας κλικ στην καρτέλα stash.

Αφού επιλέξεις τη βάση δεδομένων σου, κάνε κλικ στο Επόμενο βήμα για να συνεχίσεις.

Το ImportBuddy θα αποσυμπιέσει το αντίγραφο ασφαλείας σου και θα σου εμφανίσει ένα μήνυμα ολοκλήρωσης όταν εξάγει τα αρχεία. Κάνε κλικ στο κουμπί επόμενου βήματος για να συνεχίσεις.

Στην επόμενη οθόνη, το ImportBuddy θα σου ζητήσει να συμπληρώσεις τις διευθύνσεις URL της ιστοσελίδας και τις πληροφορίες της βάσης δεδομένων.

Εάν επιχειρείς να επαναφέρεις μια παραβιασμένη ιστοσελίδα WordPress ή προσπαθείς να καταργήσεις κακόβουλο λογισμικό, μην χρησιμοποιήσεις την παλιά σου βάση δεδομένων.

Σε αυτή την περίπτωση, μπορείς είτε να μεταφέρεις πίνακες από την παλιά σου βάση δεδομένων χρησιμοποιώντας το phpMyAdmin ή να δημιουργήσεις μια νέα βάση δεδομένων χρησιμοποιώντας το cPanel.

Μόλις ολοκληρώσεις τη δημιουργία της νέας βάσης δεδομένων ή τη εκκένωση της παλιάς, δώσε τα στοιχεία της βάσης δεδομένων σου.

Από την άλλη πλευρά, εάν είσαι σίγουρος ότι η ιστοσελίδα σου δεν έχει παραβιαστεί, μπορείς να χρησιμοποιήσεις τα ίδια στοιχεία της παλιάς βάσης δεδομένων.

Κάνε κλικ στο επόμενο κουμπί για να συνεχίσεις. Τώρα, το importbuddy θα ελέγξει τις ρυθμίσεις της βάσης δεδομένων σου και θα εισάγει τα δεδομένα σου.

Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία, κάνε κλικ στο επόμενο βήμα για να συνεχίσεις.

Σε αυτή τη φάση, το ImportBuddy θα ενημερώσει τις διευθύνσεις URL της ιστοσελίδας σου, τις διαδρομές κ.λπ. Μετά από αυτό, θα σου ζητηθεί να δοκιμάσεις την ιστοσελίδα σου.

Εάν όλα λειτουργούν σωστά, τότε έχεις επαναφέρει με επιτυχία την ιστοσελίδα σου.

Στη σελίδα του ImportBuddy, κάνε κλικ στο κουμπί «Εκκαθάριση και κατάργηση προσωρινών αρχείων». Έτσι, θα διαγραφούν προσωρινά δεδομένα στη βάση δεδομένων καθώς και τα αρχεία που δημιουργήθηκαν κατά την επαναφορά.

Επαναφορά του WordPress χρησιμοποιώντας το αντίγραφο ασφαλείας UpdraftPlus

Το UpdraftPlus είναι ένα δημοφιλές πρόσθετο δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας του WordPress. Σου επιτρέπει να δημιουργείς εύκολα αντίγραφα ασφαλείας και να επαναφέρεις την ιστοσελίδα σου στο WordPress.

Πρώτα, πρέπει να βεβαιωθείς ότι διαθέτεις ένα πλήρες αντίγραφο ασφαλείας της ιστοσελίδας σου στο WordPress που δημιουργήθηκε από την UpdraftPlus.

Στη συνέχεια, πρέπει να κάνεις λήψη των εφεδρικών αρχείων στον υπολογιστή σου.

Εάν τα αντίγραφα ασφαλείας σου αποθηκεύονται από το UpdraftPlus σε μια απομακρυσμένη τοποθεσία αποθήκευσης όπως το Dropbox, το Google Drive κ.λπ., μπορείς να κατεβάσεις τα αρχεία των αντιγράφων ασφαλείας και από αυτές τις τοποθεσίες στον υπολογιστή σου.

Στη συνέχεια, πρέπει να συνδεθείς σε ένα πρόγραμμα FTP και να διαγράψεις όλα τα αρχεία του WordPress. Έπειτα, πρέπει να εγκαταστήσεις ξανά το WordPress και να συνδεθείς στην ιστοσελίδα σου.

Θα χρειαστεί να εγκαταστήσεις και να ενεργοποιήσεις το πρόσθετο UpdraftPlus. Μετά την ενεργοποίηση, πήγαινε στη σελίδα Ρυθμίσεις»Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας UpdraftPlus και κάνε κλικ στο κουμπί Επαναφορά.

Στη συνέχεια, πρέπει να κάνεις κλικ στο σύνδεσμο «Μεταφόρτωση αντιγράφων ασφαλείας αρχείων» και, στη συνέχεια, να ενημερώσεις τα αρχεία των αντιγράφων ασφαλείας που κατέβασες νωρίτερα.

Μόλις ανεβάσεις τα αρχεία των αντιγράφων ασφαλείας, το UpdraftPlus θα τα σαρώσει και θα τα εμφανίσει στη σελίδα δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας.

Για να συνεχίσεις τη διαδικασία, πρέπει να κάνεις κλικ στο κουμπί «Επαναφορά».

Αυτό θα εμφανίσει ένα αναδυόμενο παράθυρο όπου πρέπει να κάνεις, για ακόμη μια φορά, κλικ στο κουμπί επαναφοράς για να συνεχίσεις.

Βεβαιώσου ότι έχουν επιλεγεί όλα τα διαθέσιμα εφεδρικά αρχεία, όπως πρόσθετα, βάση δεδομένων, θέματα και άλλα.

Το UpdraftPlus θα ξεκινήσει τώρα την εξαγωγή και επαναφορά των δεδομένων από αυτά τα αρχεία. Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, θα μεταφερθείς στη σελίδα επιτυχούς ολοκλήρωσης.

Αυτό είναι όλο, έχεις επαναφέρει με επιτυχία την ιστοσελίδα σου στο WordPress από ένα αντίγραφο ασφαλείας UpdraftPlus.

Επαναφορά βάσης δεδομένων WordPress από το αντίγραφο ασφαλείας χρησιμοποιώντας το phpMyAdmin

Κατά την επαναφορά ενός αντιγράφου ασφαλείας, ενδέχεται να έρθεις αντιμέτωπος με δύο πιθανές επιλογές.

Μπορείς είτε να δημιουργήσεις μια νέα βάση δεδομένων και να εισάγεις το αντίγραφο ασφαλείας σου είτε να αδειάσεις την υπάρχουσα βάση δεδομένων σου και να εισάγεις τα αντίγραφα ασφαλείας.

Εάν πρόκειται για παραβιασμένη ιστοσελίδα WordPress, είναι πολύ σημαντικό να αλλάξεις το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασης MySQL πριν δημιουργήσεις μια νέα βάση δεδομένων ή εισαγάγεις οτιδήποτε στην υπάρχουσα βάση.

Για να δημιουργήσεις μια νέα βάση δεδομένων, συνδέσου στον πίνακα ελέγχου του cPanel του λογαριασμού φιλοξενίας WordPress και κάνε κλικ στο εικονίδιο MySQL Databases.

Στη συνέχεια, θα σου ζητηθεί να ορίσεις ένα όνομα για τη βάση δεδομένων σου. Έπειτα, κάνε κλικ στο κουμπί «Δημιουργία βάσης δεδομένων».

Μετά τη δημιουργία της νέας βάσης δεδομένων, χρειάζεσαι έναν χρήστη MySQL που θα συνδέεται με αυτήν τη νέα βάση δεδομένων. Κάνε κύλιση προς τα κάτω στην ενότητα χρηστών MySQL και πρόσθεσε έναν νέο χρήστη.

Στη συνέχεια, πρέπει να προσθέσεις αυτόν τον χρήστη στη βάση δεδομένων MySQL.

Κάνε κύλιση προς τα κάτω στην ενότητα «Προσθήκη χρήστη σε βάση δεδομένων» και επίλεξε τον χρήστη μαζί με τη βάση δεδομένων από τα αναπτυσσόμενα μενού. Κατόπιν, κάνε κλικ στο κουμπί προσθήκης.

Η νέα σου βάση δεδομένων είναι έτοιμη. Μπορείς να τη χρησιμοποιήσεις για να επαναφέρεις το αντίγραφο ασφαλείας της βάσης δεδομένων του WordPress.

Πήγαινε ξανά στον πίνακα ελέγχου cPanel και, στη συνέχεια, κάνε κλικ στο εικονίδιο phpMyAdmin.
Πρέπει να κάνεις κλικ στο νέο όνομα της βάσης δεδομένων και αμέσως μετά κάνε κλικ στο κουμπί εισαγωγής.

Κάνε κλικ στο κουμπί «Επιλογή αρχείου» για να επιλέξεις το αντίγραφο ασφαλείας της βάσης δεδομένων του WordPress και, στη συνέχεια, κάνε κλικ στο κουμπί μετάβασης στο κάτω μέρος της σελίδας για να συνεχίσεις.

Τώρα, το PhpMyAdmin θα ανεβάσει το αντίγραφο ασφαλείας σου και θα το εισάγει στη βάση δεδομένων σου.
Μετά την ολοκλήρωση, θα δεις ένα μήνυμα επιτυχίας.

Αυτό είναι όλο! Έχεις εισάγει με επιτυχία τη βάση δεδομένων του WordPress.

Το επόμενο βήμα είναι να εγκαταστήσεις το WordPress χρησιμοποιώντας τη νέα σου βάση δεδομένων. Εάν έχεις ήδη εγκαταστήσει το WordPress, πρόσθεσε τις νέες ρυθμίσεις βάσης δεδομένων στο αρχείο wp-config.php.

Επαναφορά αντιγράφου ασφαλείας βάσης δεδομένων WordPress χρησιμοποιώντας το cPanel

Εάν δημιούργησες χειροκίνητα ένα αντίγραφο ασφαλείας της βάσης δεδομένων του WordPress χρησιμοποιώντας το cPanel στην κοινόχρηστη φιλοξενία σου, μπορείς, με τον ίδιο τρόπο, να επαναφέρεις αυτή τη βάση δεδομένων χρησιμοποιώντας το cPanel.

Συνδέσου στον λογαριασμό σου στο cPanel και στην ενότητα αρχείων κάνε κλικ στο Backup.

Στη σελίδα δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας, μετακινήσου προς τα κάτω στην επιλογή «Επαναφορά αντιγράφου ασφαλείας της βάσης δεδομένων MySQL»

Στη συνέχεια, κάνε κλικ στο κουμπί επιλογής αρχείου και επίλεξε το αντίγραφο ασφαλείας από τον σκληρό σου δίσκο. Μόλις τελειώσεις, κάνε κλικ στο κουμπί μεταφόρτωσης.

Μη αυτόματη επαναφορά αρχείων WordPress με χρήση FTP

Εάν θέλεις να επαναφέρεις το WordPress για να «καθαρίσεις» μια παραβιασμένη ιστοσελίδα, πρέπει πρώτα να διαγράψεις όλα τα υπάρχοντα αρχεία και καταλόγους του WordPress.

Προτού διαγράψεις τα αρχεία βεβαιώσου ότι το αντίγραφο ασφαλείας σου είναι ενημερωμένο και περιλαμβάνει τα πάντα, οτιδήποτε έχεις ρυθμίσει, αλλάξει ή ανεβάσει στην ιστοσελίδα σου.

Εάν διαθέτεις αντίγραφο από όλες τις μεταφορτώσεις και τις ρυθμίσεις σου, μπορείς να διαγράψεις με ασφάλεια τα πάντα στην ιστοσελίδα σου χρησιμοποιώντας το cpanel (πολύ πιο γρήγορα) ή χρησιμοποιώντας το FTP.

Για να διαγράψεις όλα τα αρχεία από την ιστοσελίδα σου, συνδέσου στο cPanel της φιλοξενίας / VPS φιλοξενίας και στην ενότητα αρχείων κάνε κλικ στο εικονίδιο του διαχειριστή αρχείων.

Στη συνέχεια, επίλεξε Web root ως τον κατάλογό σου και συνέχισε. Η το περιβάλλον διαχείρισης αρχείων θα ανοίξει τώρα σε μια νέα καρτέλα προγράμματος περιήγησης.

Θα πρέπει να επιλέξεις όλα τα αρχεία WordPress και να τα διαγράψεις. Αυτός ο τρόπος είναι πολύ πιο γρήγορος.

Μπορείς, επίσης, να διαγράψεις τα αρχεία χρησιμοποιώντας FTP, αλλά αυτός ο τρόπος είναι πιο αργός.

Συνδέσου στην ιστοσελίδα σου χρησιμοποιώντας ένα πρόγραμμα FTP και επίλεξε όλα τα αρχεία στον βασικό φάκελο του WordPress για να τα διαγράψεις.

Στη συνέχεια, πρέπει να κατεβάσεις ένα νέο αντίγραφο του WordPress από το WordPress.org και να το κάνεις εξαγωγή στον σκληρό σου δίσκο.

Εκκίνησε το πρόγραμμα FTP και ανέβασε όλα τα αρχεία του WordPress στον διακομιστή σου.

Μόλις ανεβάσεις τα αρχεία του WordPress, μπορείς να ανεβάσεις και το αρχείο wp-config.php από το αντίγραφο ασφαλείας σου (μόνο εάν είσαι βέβαιος ότι είναι καθαρό και δεν έχει παραβιαστεί).

Εναλλακτικά, μπορείς να μετονομάσεις το αρχείο wp-config-sample.php στα πρόσφατα μεταφορτωμένα αρχεία WordPress σε αρχείο wp-config.php.

Έπειτα από αυτό θα πρέπει να επεξεργαστείς το αρχείο wp-config.php και να εισάγεις τις πληροφορίες της βάσης δεδομένων σου. Μην ξεχάσεις να αποθηκεύσεις το αρχείο και να το ανεβάσεις εκ νέου στην ιστοσελίδα σου.

Στη συνέχεια, πρέπει να ανεβάσεις και άλλα αρχεία από το αντίγραφο ασφαλείας σου. Συνιστώ να ανεβάσεις μόνο το αρχείο των εικόνες σου στο / wp-content / uploads / directory.

Μόλις τα ανεβάσεις, πήγαινε στην ιστοσελίδα σου για να ελέγξεις ότι όλα λειτουργούν όπως πρέπει.

Στη συνέχεια, πρέπει να συνδεθείς στην περιοχή διαχειριστή του WordPress και να ξεκινήσεις την εγκατάσταση των πρόσθετων που είχες στην ιστοσελίδα σου.

Έπειτα, μπορείς να προχωρήσεις και να εγκαταστήσεις το θέμα σου. Εάν είχες προσαρμόσει το θέμα του WordPress ή χρησιμοποιούσες ένα παιδικό θέμα, μπορείς να τα επαναφέρεις από το αντίγραφο ασφαλείας.

Ωστόσο, βεβαιώσου, πρώτα, ότι αυτά τα αρχεία είναι καθαρά.

Τέλος, πήγαινε στις Ρυθμίσεις»Μόνιμοι σύνδεσμοι και προσάρμοσε τις ρυθμίσεις των μόνιμων συνδέσμων ώστε να ταιριάζουν με την ιστοσελίδα σου και, στη συνέχεια, ενημέρωσε τους μόνιμους συνδέσμους.

Αντιμετώπιση προβλημάτων επαναφοράς αντιγράφων ασφαλείας WordPress

Υπάρχουν μερικά πιθανά προβλήματα που μπορεί να συναντήσεις κατά την επαναφορά της ιστοσελίδας σου στο WordPress:

  • Σφάλμα κατά τη σύνδεση με τη βάση δεδομένων
  • Λευκή οθόνη
  • Εσωτερικό Σφάλμα Διακομιστή
  • Ανακατεύθυνση σελίδας σύνδεσης ή Ανανέωση ζητήματος
  • Μεμονωμένες δημοσιεύσεις που επιστρέφουν σφάλμα 404

Πράγματα που πρέπει να κάνεις μετά την επαναφορά της ιστοσελίδας σου στο WordPress

Μόλις αποκαταστήσεις με επιτυχία την ιστοσελίδα σου, σου συνιστώ να βελτιώσεις την ασφάλεια της ιστοσελίδας σου.

Πρωτίστως, βεβαιώσου ότι διαθέτεις ένα πλήρες αντίγραφο ασφαλείας του WordPress που έχεις δημιουργήσει με ένα από τα πρόσθετα αντιγράφων ασφαλείας του WordPress.

Για την ασφάλεια της ιστοσελίδας σου, είναι καλό να αλλάξεις αμέσως τον κωδικό πρόσβασης του WordPress.

Εάν διαχειρίζεσαι μια ιστοσελίδα με πολλούς χρήστες, ζήτησε από όλους τους χρήστες να ενημερώσουν αμέσως τους κωδικούς πρόσβασής τους.Μπορείς, ακόμη, να εγκαταστήσεις ένα τείχος προστασίας ιστοσελίδας. Μια καλή λύση που συνιστώ ανεπιφύλακτα για την παρακολούθηση και ενίσχυση της ασφάλειας της ιστοσελίδας σου είναι το Sucuri.

Παρακολουθεί τις απειλές ασφαλείας και προσφέρει στους συνδρομητές του υπηρεσία αφαίρεσης κακόβουλου λογισμικού.

Ελπίζω ότι αυτό το άρθρο σε βοήθησε να μάθεις πώς να επαναφέρεις το WordPress από το αντίγραφο ασφαλείας.

Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο, τότε μπορείτε να εγγραφείτε στο Youtube κανάλι μας για βίντεο με tutorials σχετικά με το WordPress. Μπορείτε επίσης να μας βρίσκετε στο Facebook και στο Twitter

dicha-favicon (whithout-radio)

Συντάκτης

WPBLOG Team

Η ομάδα του WPBLOG αποτελείται από ειδικούς πάνω στο WordPress οδηγούμενοι από τους Δημήτρη Χατζημιχαηλίδη και Θοδωρή Γκίτσο.

Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει!

Αφήστε ένα Σχόλιο

Shares