Πώς να προγραμματίσεις δημοσιεύσεις στο WordPress

WPBLOG TEAM
Τελευταία επεξεργασία 6 Αυγούστου, 2020, από

Γνωρίζεις ότι το WordPress σου δίνει τη δυνατότητα να προγραμματίζεις τη δημοσίευση των αναρτήσεών σου οποιαδήποτε στιγμή επιθυμείς;

Πολλοί αρχάριοι δεν γνωρίζουν για αυτό το εξαιρετικά χρήσιμο χαρακτηριστικό.

Προγραμματίζοντας τις αναρτήσεις σου, δεν χρειάζεται να ανησυχείς για τη δημοσίευση των άρθρων σου σε μια συγκεκριμένη ώρα.

Μπορείς να ολοκληρώσεις τη συγγραφή τους και να προγραμματίσεις τη δημοσίευσή τους την ημέρα και την ώρα που θα επιλέξεις.

Σε αυτό το άρθρο, θα σου δείξω, βήμα προς βήμα, πώς μπορείς να προγραμματίσεις εύκολα τις αναρτήσεις σου στο WordPress και θα μοιραστώ μερικές συμβουλές για να πραγματοποιείς προγραμματισμένες δημοσιεύσεις στο WordPress όπως ένας επαγγελματίας.

Γιατί να προγραμματίσεις δημοσιεύσεις στο WordPress;

H καλύτερη στρατηγική για να δημιουργήσεις μια επιτυχημένη ιστοσελίδα (blog) είναι να προγραμματίσεις το ημερολόγιο των αναρτήσεών σου ώστε να δημοσιεύεις άρθρα σε τακτική βάση.

Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο είναι εξαιρετικά χρήσιμη η λειτουργία προγραμματισμού αναρτήσεων. Μπορείς, δηλαδή, να γράψεις τα άρθρα σου οποιαδήποτε στιγμή επιθυμείς και να οργανώσεις ένα μακροπρόθεσμο πλάνο.

Μόλις ολοκληρώσεις τη σύνταξη ενός ή και περισσότερων άρθρων, μπορείς να προγραμματίσεις τη δημοσίευση της ανάρτησης σε μια συγκεκριμένη ημερομηνία και ώρα.

Ένα άλλο σημαντικό πλεονέκτημα του προγραμματισμού δημοσιεύσεών είναι ότι μπορείς να επωφεληθείς από τις ώρες αυξημένης επισκεψιμότητας (ώρες αιχμής) της ιστοσελίδας σου.

Υπάρχει μια συγκεκριμένη ώρα μέσα στη μέρα που κάθε ιστοσελίδα φτάνει στο αποκορύφωμα της κίνησης των χρηστών της.

Αν πραγματοποιήσεις μια δημοσίευση εκείνη τη στιγμή, αξιοποιείς στο έπακρο την υπάρχουσα επισκεψιμότητα για να αυξήσεις τις προβολές της σελίδας σου.

Επιπρόσθετα, ο προγραμματισμός δημοσιεύσεων είναι ιδιαίτερα χρήσιμος στην περίπτωση που ζεις σε διαφορετική ζώνη ώρας από τους αναγνώστες σου.

Φαντάσου η ώρα αιχμής της ιστοσελίδας σου να είναι στις 3 τα ξημερώματα της δικής σου ζώνης ώρας. Κάτι τέτοιο θα αποτελούσε σίγουρα πρόβλημα.

Ο προγραμματισμός δημοσιεύσεων είναι, επίσης, χρήσιμος όταν θέλεις να κάνεις διακοπές.

Χρειάζεται, απλά, να προγραμματίσεις τις αναρτήσεις στην ιστοσελίδα σου και να απολαύσεις τις διακοπές σου χωρίς να ανησυχείς για τη σύνταξη και τη δημοσίευση περιεχομένου.

Ακολουθεί αναλυτικά η διαδικασία προγραμματισμού των αναρτήσεων στην ιστοσελίδα σου στο WordPress.

Πώς προγραμματίσεις μια δημοσίευση στο WordPress

Είναι εύκολο να προγραμματίσεις δημοσιεύσεις στο WordPress αν γνωρίζεις πού να κατευθυνθείς ώστε να εντοπίσεις τη συγκεκριμένη ρύθμιση.

Η επιλογή προγραμματισμού αναρτήσεων δεν βρίσκεται σε προφανές και εύκολο σημείο, ιδιαίτερα για τους αρχάριους χρήστες.

Μόλις ολοκληρώσεις τη σύνταξη της ανάρτησής σου, πρέπει να κοιτάξεις κάτω από την καρτέλα «Έγγραφο» στη δεξιά στήλη της οθόνης επεξεργασίας.

Κάτω από το πλαίσιο «Κατάσταση και ορατότητα», πρέπει να κάνεις κλικ στον σύνδεσμο «Αμέσως» δίπλα στην επιλογή «Δημοσίευση».

Αυτό θα σου εμφανίσει μια επιλογή ημερομηνίας και ώρας. Σε αυτό το σημείο, μπορείς να επιλέξεις την ημερομηνία και την ώρα που θέλεις να δημοσιευτεί η συγκεκριμένη ανάρτηση.

Μπορείς να επιλέξεις μια οποιαδήποτε μελλοντική ημερομηνία και ώρα για να δημοσιεύσεις το άρθρο σου στο WordPress.

Έχεις, ακόμη, τη δυνατότητα να επιλέξεις μια παρελθοντική ημερομηνία χρησιμοποιώντας το ίδιο εργαλείο ώστε να ορίσεις μια παλαιότερη ημερομηνία στην ανάρτηση της ιστοσελίδας σου.

Όταν επιλέγεις μια μελλοντική ημερομηνία, θα παρατηρήσεις ότι το κουμπί δημοσίευσης στο επάνω μέρος θα αλλάξει σε «Προγραμματισμός».

Απλώς κάνε κλικ στο κουμπί Προγραμματισμός και το WordPress θα προγραμματίσει την ανάρτησή σου. Οι προγραμματισμένες δημοσιεύσεις θα δημοσιεύονται αυτόματα την ημερομηνία και την ώρα που έχεις ορίσει.

Πώς να προγραμματίσεις δημοσιεύσεις WordPress στο Classic Editor

Εάν χρησιμοποιείς τον κλασικό επεξεργαστή WordPress, σου συνιστώ ανεπιφύλακτα να ξεκινήσεις να χρησιμοποιείς το νέο πρόγραμμα επεξεργασίας μπλοκ WordPress, τον επεξεργαστή Gutenberg.

Ο νεότερος επεξεργαστής WordPress είναι απίστευτα γρήγορος, μοντέρνος και εύκολος στη χρήση. Σε βοηθά να δημιουργήσεις καλύτερο περιεχόμενο για την ιστοσελίδα σου.

Ωστόσο, εάν επιμένεις να χρησιμοποιείς τον παλαιότερο επεξεργαστή, μπορείς, και σε αυτή την περίπτωση να προγραμματίσεις αναρτήσεις στο WordPress.

Μόλις ολοκληρώσεις τη σύνταξη της ανάρτησής σου, κοιτάξε κάτω από το μετα-πλαίσιο «Δημοσίευση» στη δεξιά στήλη της οθόνης επεξεργασίας και κάνε κλικ στο σύνδεσμο «Επεξεργασία» δίπλα στην επιλογή «Δημοσίευση αμέσως».

Θα σου εμφανίσει τις επιλογές ημερομηνίας και ώρας. Προχώρησε και όρισε την ημερομηνία και την ώρα που θέλεις να δημοσιευτεί η ανάρτηση στην ιστοσελίδα σου και κάνε κλικ στο κουμπί OK.

Θα παρατηρήσεις ότι το μπλε κουμπί «Δημοσίευση» θα αλλάξει σε «Προγραμματισμός». Προχώρησε και κάνε κλικ στο κουμπί προγραμματισμού για να αποθηκεύσεις τις αλλαγές σου.

Έπειτα, το WordPress θα δημοσιεύσει την ανάρτηση στην ιστοσελίδα σου την ημερομηνία και την ώρα που όρισες.

Αντιμετώπιση προβλημάτων προγραμματισμένων δημοσιεύσεων στο WordPress

Όσο η ιστοσελίδα σου θα μεγαλώνει, θα διαχειρίζεσαι και θα προγραμματίζεις δημοσιεύσεις στοWordPress σε τακτική βάση.

Ακολουθούν μερικές χρήσιμες συμβουλές που θα σε βοηθήσουν να διαχειριστείς αποτελεσματικά τις προγραμματισμένες αναρτήσεις σου στο WordPress.

Πώς μπορώ να χρησιμοποιήσω τη δική μου ζώνη ώρας στο WordPress;

Πρέπει να αλλάξεις τις ρυθμίσεις ζώνης ώρας του WordPress, ώστε να χρησιμοποιεί τη ζώνη ώρας που επιθυμείς για τη δημοσίευση των προγραμματισμένων αναρτήσεων.

Πώς να δεις όλες τις προγραμματισμένες δημοσιεύσεις στο WordPress;

Απλώς πήγαινε στη σελίδα Αναρτήσεις»Όλες οι αναρτήσεις στον διαχειριστή του WordPress και, στη συνέχεια, κάνε κλικ στον σύνδεσμο «Προγραμματισμένη» πάνω από τον πίνακα αναρτήσεων.

Έτσι θα εμφανιστούν όλες τις προγραμματισμένες αναρτήσεις στο WordPress με τη σειρά που είναι προγραμματισμένες να δημοσιευτούν.

Τι πρέπει να κάνω εάν οι προγραμματισμένες δημοσιεύσεις στο WordPress απορυθμιστούν;

Για την εκτέλεση των προγραμματισμένων εργασιών, το WordPress χρησιμοποιεί ένα σύστημα που ονομάζεται WP Cron.

Εάν το cron δεν μπορεί να εκτελεστεί λόγω εσφαλμένης διαμόρφωσης στον διακομιστή φιλοξενίας WordPress, οι προγραμματισμένες αναρτήσεις σου θα απορυθμιστούν και δεν θα δημοσιευτούν.

Εάν παρατηρήσεις ότι η ιστοσελίδα σου αντιμετωπίζει συχνά πρόβλημα απορρύθμισης εργασιών, μπορείς να εγκαταστήσεις το πρόσθετο WP Missed Schedule.

Πώς να αποπρογραμματίσω μια δημοσίευση στο WordPress;

Μπορείς να αποπρογραμματίσεις μια ανάρτηση WordPress απλά με το να επεξεργαστείς την ανάρτηση. Χρειάζεται μόνο να αλλάξεις την κατάσταση της ανάρτησης από «Προγραμματισμένη» σε «Πρόχειρο».

Στο νέο προεπιλεγμένο πρόγραμμα επεξεργασίας του WordPress, θα βρεις την επιλογή εναλλαγής σε πρόχειρο στην κορυφή της σελίδας επεξεργασίας.

Στο κλασικό πρόγραμμα επεξεργασίας, θα το βρεις στο πλαίσιο μετα-δημοσίευσης. Αφού αλλάξεις μια προγραμματισμένη ανάρτηση σε πρόχειρο, μπορείς να συνεχίσεις να την επεξεργάζεσαι ή να τη δημοσιεύσεις αμέσως.

Μπορώ να προγραμματίσω σελίδες στο WordPress;

Ναι, μπορείς να προγραμματίσεις μια σελίδα στο WordPress όπως ακριβώς προγραμματίζεις μια ανάρτηση στην ιστοσελίδα.

Μπορώ να προγραμματίσω αλλαγές σε ήδη δημοσιευμένη ανάρτηση ή σελίδα στο WordPress;

Από προεπιλογή, δεν μπορείς να προγραμματίσεις αλλαγές σε μια ανάρτηση ή σελίδα που έχεις ήδη δημοσιεύσει. Τυχόν αλλαγές που θα κάνεις σε κάποια δημοσιευμένη ανάρτηση θα εφαρμοστούν μόλις την αποθηκεύσεις.

Ωστόσο, μπορείς να χρησιμοποιήσεις το πρόσθετο Tao Schedule Update για να πραγματοποιήσεις προγραμματισμένες ενημερώσεις περιεχομένου.

Ελπίζω ότι αυτό το άρθρο σε βοήθησε να μάθεις πώς να προγραμματίζεις εύκολα τις αναρτήσεις στην ιστοσελίδα σου στο WordPress.

Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο, τότε μπορείτε να εγγραφείτε στο Youtube κανάλι μας για βίντεο με tutorials σχετικά με το WordPress. Μπορείτε επίσης να μας βρίσκετε στο Facebook και στο Twitter

dicha-favicon (whithout-radio)

Συντάκτης

WPBLOG Team

Η ομάδα του WPBLOG αποτελείται από ειδικούς πάνω στο WordPress οδηγούμενοι από τους Δημήτρη Χατζημιχαηλίδη και Θοδωρή Γκίτσο.

Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει!

Αφήστε ένα Σχόλιο

Shares