Πώς να προσθέσεις επιλεγμένες εικόνες στις δημοσιεύσεις σου στο WordPress

WPBLOG TEAM
Τελευταία επεξεργασία 6 Αυγούστου, 2020, από

Θέλεις να προσθέσεις επιλεγμένες εικόνες στις δημοσιεύσεις σου στο WordPress;

Οι επιλεγμένες εικόνες ή αλλιώς μικρογραφίες των δημοσιεύσεων, είναι μια δημοφιλής δυνατότητα που παρέχουν τα θέματα του WordPress.

Τα περισσότερα θέματα με αντικείμενο τη φωτογραφία, τα εστιατόρια, την εκκλησία και πολλές άλλες κατηγορίες έχουν ενσωματωμένη υποστήριξη για τις μικρογραφίες των δημοσιεύσεων.

Σε αυτό το άρθρο θα σου δείξω πώς να προσθέσεις επιλεγμένες εικόνες ή μικρογραφίες δημοσιεύσεων στο WordPress.

Αν αναρωτιέσαι γιατί χρησιμοποιώ παράλληλα τον όρο «επιλεγμένη εικόνα» και «μικρογραφία» η απάντηση είναι πολύ απλή. Όταν κυκλοφόρησε για πρώτη φορά αυτή η δυνατότητα στο WordPress 2.9, ονομάστηκε post thumbnails.

Ωστόσο, στην επόμενη έκδοση μετονομάστηκε σε επιλεγμένη εικόνα. Από εδώ και στο εξής, θα ακολουθήσω την ορολογία της νεότερης έκδοσης και θα αναφέρομαι σε αυτή τη δυνατότητα μόνο με το όνομα «επιλεγμένη εικόνα».

Οδηγός για αρχάριους: επιλεγμένες εικόνες στο WordPress

Οι επιλεγμένες εικόνες είναι ένα χαρακτηριστικό θέματος. Τα περισσότερα θέματα όπως το Genesis και άλλα υποστηρίζουν επιλεγμένες εικόνες από προεπιλογή.

Ένας εύκολος τρόπος για να καταλάβεις εάν το θέμα σου υποστηρίζει επιλεγμένες εικόνες είναι να μεταβείς στην επεξεργασία δημοσιεύσεων.

Απλώς, δημιούργησε μια νέα ανάρτηση και κάνε κύλιση προς τα κάτω για να δεις αν υπάρχει ένα πλαίσιο με τίτλο επιλεγμένη εικόνα στις επιλογές στη δεξιά πλευρά της οθόνης.

Προσθήκη επιλεγμένης εικόνας στο WordPress

Για να προσθέσεις μια επιλεγμένη εικόνα σε μια ανάρτηση WordPress, απλώς κάνε κλικ στο σύνδεσμο «Ορισμός επιλεγμένης εικόνας» μέσα στο πλαίσιο της επιλεγμένης εικόνας που εμφανίζεται στο παραπάνω στιγμιότυπο οθόνης. [εικόνα]

Με αυτόν τον τρόπο, θα ανοίξει το WordPress Media Uploader. Μπορείς να το χρησιμοποιήσεις για να ανεβάσεις μια εικόνα από τον υπολογιστή σου ή να χρησιμοποιήσεις μια υπάρχουσα εικόνα από τη βιβλιοθήκη των πολυμέσων σου.

Μόλις επιλέξεις την εικόνα, κάνε κλικ στο κουμπί Ορισμός επιλεγμένης εικόνας. Η εικόνα θα εμφανιστεί στο πλαίσιο Επιλεγμένης εικόνας, ως εξής: [εικόνα]

Είναι σημαντικό να έχεις υπόψη σου ότι η εικόνα μπορεί να εμφανίζεται λίγο διαφορετικά στο θέμα σου. Η εμφάνιση της επιλεγμένης εικόνας εξαρτάται από το εκάστοτε θέμα που χρησιμοποιείς.

Ορισμένα θέματα ενημερωτικών και ειδησεογραφικών ιστοσελίδων προβάλουν στην αρχική τους σελίδα ή στις πλευρικές στήλες μια μικρογραφία της επιλεγμένης εικόνας μαζί με μια περίληψη/ απόσπασμα της ανάρτησής τους.

Όταν, όμως, ανοίξεις και προβάλεις την ανάρτηση η επιλεγμένη εικόνα εμφανίζεται σε πλήρες μέγεθος.

Ανάλογα με τις ρυθμίσεις που θέτει ο προγραμματιστής του θέματος που χρησιμοποιείς, η επιλεγμένη εικόνα σου θα εμφανίζεται αυτόματα μαζί με τις αναρτήσεις σου.

Ωστόσο, εάν θέλεις να αλλάξεις τον τρόπο με τον οποίο το θέμα σου διαχειρίζεται τις επιλεγμένες εικόνες η λύση ακολουθεί παρακάτω.

Σημείωση: Όλες οι παρακάτω διεργασίες απαιτούν γνώσεις κωδικοποίησης.

Οδηγός προγραμματισμού θέματος για επιλεγμένη εικόνα στο WordPress

Παρόλο που η επιλεγμένη εικόνα είναι μια δημοφιλής δυνατότητα που υποστηρίζεται από μεγάλο αριθμό θεμάτων, είναι πιθανό να χρησιμοποιείς ένα θέμα που δεν υποστηρίζει επιλεγμένες εικόνες.

Σε αυτήν την περίπτωση, μπορείς να προσθέσεις την υποστήριξη επιλεγμένης εικόνας στο θέμα σου. Εάν μπορείς να επεξεργαστείς αρχεία θεμάτων και γνωρίζεις CSS, μπορείς να κάνεις την παρακάτω διαδικασία εύκολα μόνος σου.

Για να προσθέσεις υποστήριξη επιλεγμένων εικόνων σε ένα θέμα WordPress, πρέπει να προσθέσεις αυτή τη γραμμή κώδικα στο αρχείο functions.php του θέματός σου:

1add_theme_support (‘post-thumbnails’);

Αυτός ο κώδικας θα θέσει σε λειτουργία την υποστήριξη επιλεγμένων εικόνων σε αναρτήσεις και σελίδες.

Στο εξής, μπορείς να μεταβείς σε αναρτήσεις ή σελίδες και να δεις την ενεργοποιημένη δυνατότητα επιλεγμένης εικόνας.

Ωστόσο, κάθε φορά που θα ορίζεις μια επιλεγμένη εικόνα, αυτή δεν θα εμφανίζεται αυτόματα στο θέμα του WordPress.

Για να εμφανίσεις τις επιλεγμένες εικόνες στο θέμα σου, πρέπει να επεξεργαστείς τα πρότυπά σου και να προσθέσεις αυτή τη γραμμή κώδικα όπου θέλεις να εμφανιστεί η επιλεγμένη εικόνα.

1<? php the_post_thumbnail (); ?>

Τα αρχεία στα οποία προσθέτεις τον παραπάνω κώδικα θα διαφέρουν ανάλογα με το θέμα σου. Ενδεχομένως, να θελήσεις να προσθέσεις αυτόν τον κώδικα και μέσα στη ροή της ανάρτησής σου.

Ο παραπάνω κώδικας είναι η βασική λειτουργία που χρειάζεσαι για να προσθέσεις την υποστήριξη επιλεγμένων εικόνων και να εμφανίσεις επιλεγμένες εικόνες στο θέμα σου.

Για να ορίσεις το μέγεθος της εικόνας για τις επιλεγμένες εικόνες που θα ανεβάζεις, πρέπει να προσθέσεις αυτή τη γραμμή κώδικα στο αρχείο functions.php.

1set_post_thumbnail_size (50, 50);

Οι παράμετροι για το set_post_thumbnail_size είναι με αυτή τη σειρά: πλάτος, ύψος.

Μπορείς να ορίσεις επιπλέον μεγέθη εικόνας για χρήση με τη λειτουργία_post_thumbnail ().

Για παράδειγμα:

1.// Image size for single posts
2.add_image_size( ‘single-post-thumbnail’, 590, 180 );

Σε αυτό το παράδειγμα έχω προσθέσει ένα νέο μέγεθος εικόνας που ονομάζεται single-post-thumbnail με 590 εικονοστοιχεία πλάτος και 180 εικονοστοιχεία ύψος.

Για να χρησιμοποιήσεις αυτό το μέγεθος εικόνας στο θέμα σου, πρέπει να το προσθέσεις στο κατάλληλο αρχείο θέματος.

Εάν έχεις ήδη ανεβάσει επιλεγμένες εικόνες, αλλά εξακολουθούν να εμφανίζονται σε κάποιο άλλο μέγεθος, τότε πρέπει να δημιουργήσεις ξανά επιλεγμένες εικόνες και μεγέθη εικόνας για τις παλαιότερες αναρτήσεις σου.

Ακολουθεί ένα παράδειγμα της λειτουργίας της επιλεγμένης εικόνας με συγκεκριμένο μέγεθος εικόνας.

1 <?php the_post_thumbnail( ‘single-post-thumbnail’ ); ?>

Αυτή είναι η πλήρης και αναλυτική εκδοχή της λειτουργίας. Φυσικά, μπορείς να επεκτείνεις περαιτέρω τη λειτουργικότητα των επιλεγμένων εικόνων.

Για παράδειγμα, μπορείς να ορίσεις μια προεπιλεγμένη εικόνα ως επιλεγμένη εικόνα για τις αναρτήσεις σου, να χρησιμοποιήσεις επιλεγμένες εικόνες με λεζάντες ή και να προσθέσεις πολλές επιλεγμένες εικόνες.

Ελπίζω ότι αυτό το άρθρο σε βοήθησε να μάθεις πώς να προσθέσεις επιλεγμένες στο WordPress.

Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο, τότε μπορείτε να εγγραφείτε στο Youtube κανάλι μας για βίντεο με tutorials σχετικά με το WordPress. Μπορείτε επίσης να μας βρίσκετε στο Facebook και στο Twitter

dicha-favicon (whithout-radio)

Συντάκτης

WPBLOG Team

Η ομάδα του WPBLOG αποτελείται από ειδικούς πάνω στο WordPress οδηγούμενοι από τους Δημήτρη Χατζημιχαηλίδη και Θοδωρή Γκίτσο.

Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει!

Αφήστε ένα Σχόλιο

Shares