Τα 6 καλύτερα Drag and Drop πρόσθετα κατασκευής σελίδων για το WordPress

WPBLOG TEAM
Τελευταία επεξεργασία 6 Αυγούστου, 2020, από

Ψάχνεις έναν εύκολο τρόπο για να δημιουργήσεις και να διαμορφώσεις την ιστοσελίδα σου στο WordPress;

Γι’ αυτό το σκοπό υπάρχουν τα πρόσθετα μεταφοράς και απόθεσης (Σύρε και Άφησε ή Drag and Drop) του WordPress.

Οι δημιουργοί σελίδων WordPress σου επιτρέπουν να δημιουργείς, να επεξεργάζεσαι και να σχεδιάζεις τη διάταξη της ιστοσελίδα σου χωρίς να γράφεις κώδικα.

Σε αυτό το άρθρο, θα συγκρίνω τα 6 καλύτερα Drag and Drop πρόσθετα κατασκευής σελίδων για το WordPress.

Γιατί να χρησιμοποιήσεις ένα Drag and Drop πρόγραμμα δημιουργίας σελίδων για το WordPress

Κατά τη δημιουργία μιας ιστοσελίδας, πολλοί αρχάριοι χρήστες δυσκολεύονται να σχεδιάσουν τη διάταξη των σελίδων στο WordPress.

Παρόλο που πολλά premium θέματα WordPress περιλαμβάνουν πολλές διαφορετικές διατάξεις σελίδας, τα περισσότερα από αυτά είναι εξαιρετικά δύσκολο να εφαρμοστούν στην πράξη από κάποιον που δεν έχει γνώσεις κώδικα (HTML / CSS).

Γι’ αυτό το λόγο, οι χρήστες, συχνά, ρωτούν: «Πώς μπορώ να σχεδιάσω το WordPress με μια λειτουργία Drag and Drop;» ή «Υπάρχει ένα εύκολο Drag and Drop πρόγραμμα δημιουργίας σελίδων για το WordPress;»

Η απάντηση στα παραπάνω είναι ότι υπάρχουν πολλά αξιόλογα Drag and Drop πρόσθετα δημιουργίας σελίδων για το WordPress.

Αυτά σου επιτρέπουν να δημιουργήσεις τη δική σου σχεδίαση στην ιστοσελίδα σου στο WordPress χωρίς να χρειαστεί να γράψεις ούτε μία γραμμή κώδικα.

Δεδομένου ότι υπάρχουν πολλά διαφορετικά πρόσθετα δημιουργίας σελίδων WordPress στην αγορά, παρακάτω ακολουθεί η λίστα και με τη σύγκριση των κορυφαίων πρόσθετων που κυκλοφορούν γι’ αυτό το σκοπό, ώστε να είσαι σε θέση να επιλέξεις τη σωστή λύση με βάση τις ανάγκες σου.

Τα κριτήριά που λήφθηκαν υπόψη για τη σύγκριση των πρόσθετων που παρατίθενται σε αυτό το άρθρο είναι: ευκολία στη χρήση, ευελιξία και η απόδοση του σχεδιασμού.

1. Beaver Builder

Το Beaver Builder είναι ένα premium Drag and Drop πρόσθετο δημιουργίας σελίδων για το WordPress. Κατά τη γνώμη μου, είναι με διαφορά το καλύτερο εργαλείο δημιουργίας σελίδων WordPress στην αγορά.

Είναι εξαιρετικά γρήγορο και συνοδεύεται με μια ενσωματωμένη περιήγηση στις προσφερόμενες δυνατότητες και λειτουργίες για να σε βοηθήσει να εξοικειωθείς γρήγορα με το περιβάλλον εργασίας του.

Το Beaver Builder διαθέτει ζωντανή επιφάνεια εργασίας. Αυτό σημαίνει ότι μπορείς να δεις όλες τις αλλαγές καθώς τις πραγματοποιείς, σύροντας απλά τα στοιχεία από τη δεξιά πλευρική γραμμή και τοποθετώντας τα στη σελίδα σου.

Μπορείς να κάνεις κλικ σε οποιοδήποτε στοιχείο μιας σελίδας και επεξεργαστείς τις ιδιότητές του.

Υπάρχουν λειτουργίες που σου επιτρέπουν να προσθέσεις οτιδήποτε – σχεδόν – μπορεί να θέλεις και να χρειάζεσαι, συμπεριλαμβανομένων ρυθμίσεων ολίσθησης, καρουζέλ, φόντου, μπλοκ περιεχομένου, κουμπιών και άλλων.

Το πρόσθετο συνοδεύεται, επίσης από περισσότερα από 30 έτοιμα πρότυπα για σελίδες προορισμού που το καθιστούν εξαιρετικά εύκολο και εξαιρετικά γρήγορο για τη δημιουργία ιδανικών ιστοσελίδων.

Το Beaver Builder είναι εξαιρετικό για αρχάριους. Επιπλέον, είναι συμβατό με τη νέα έκδοση του WordPress. Επιπλέον, το Beaver Builder έχει ενημερωθεί για να λειτουργεί άψογα με το Gutenberg.

Τιμή: Ξεκινά από 87 ευρώ για εφαρμογή σε απεριόριστες ιστοσελίδες.

Βαθμολογία: A+

Κριτική: Το Beaver Builder είναι το πιο εύκολο σε χρήση πρόσθετο δημιουργίας σελίδων στην αγορά. Συνοδεύεται από προκατασκευασμένα πρότυπα για να σε βοηθήσει να ξεκινήσεις τη σχεδίαση της ιστοσελίδας σου. Η δυνατότητα σχεδίασης ακόμη και της πιο μικρής λεπτομέρειας το καθιστά την ιδανική λύση για χρήστες WordPress.

2. Divi

Το Divi είναι ένα Drag and Drop θέμα και πρόσθετο δημιουργίας σελίδων στο WordPress. Είναι εξαιρετικά εύκολο στη χρήση και συνοδεύεται από περισσότερες από 20 διατάξεις / πρότυπα για διαφορετικούς τύπους ιστοσελίδων.

Ακριβώς όπως το Beaver Builder, το Divi Builder είναι ένα οπτικό Drag and Drop πρόγραμμα δημιουργίας σελίδων, ένας πραγματικός επεξεργαστής “what you see is what you get” (αυτό που βλέπεις είναι αυτό που παίρνεις).

Μπορείς να κάνεις κλικ απευθείας στη σελίδα σου και να ξεκινήσεις την επεξεργασία με την παρακολούθηση όλων των αλλαγών σε πραγματικό χρόνο.

Δεν χρειάζεται να αποθηκεύσεις τις αλλαγές και να κάνεις κλικ στην προεπισκόπηση για να δεις το νέο σου σχέδιο, γίνεται αυτόματα!

Το Divi διαθέτει 46 λειτουργίες περιεχομένου που μπορείς να σύρεις και να τοποθετήσεις οπουδήποτε στις σελίδες σου.

Αυτές οι λειτουργίες μπορούν να κατηγοριοποιηθούν σε 3 κατηγορίες ενοτήτων και 20 κατηγορίες σειρών.

Μπορείς να επεξεργαστείς κάθε στοιχείο χρησιμοποιώντας τις προηγμένες ρυθμίσεις σχεδίασης.

Με το Divi, μπορείς να δημιουργήσεις οποιονδήποτε τύπο διάταξης σελίδας επιθυμείς μέσα σε λίγα μόνο λεπτά.

Στη συνέχεια, μπορείς να αποθηκεύσεις αυτές τις νέες διατάξεις Divi για μελλοντική χρήση στην ιστοσελίδα σου. Μπορείς, επίσης, να εξάγεις μια διάταξη από μία εγκατάσταση Divi σε μια άλλη.

Το πρόσθετο Divi Builder είναι η ραχοκοκαλιά του θέματος Divi, αλλά λειτουργεί εξίσου καλά με οποιοδήποτε άλλο θέμα του WordPress.

Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα του Divi είναι ότι διαθέτει τις καλύτερες τιμές σε σχέση με τα άλλα πρόσθετα που έχουν δημιουργηθεί για τον ίδιο σκοπό.

Στην τιμή συμπεριλαμβάνεται, το θέμα Divi, το πρόσθετο δημιουργίας σελίδων Divi και όλα τα άλλα προϊόντα του Elegant Themes.

Αυτό σημαίνει ότι μπορείς να χρησιμοποιήσεις το θέμα Divi ή απλώς να εγκαταστήσεις το πρόσθετο Divi Builder σε οποιοδήποτε άλλο θέμα.

Τιμή: Ξεκινά από 78 ευρώ ετησίως (διατίθενται και πιο μακροπρόθεσμα πακέτα)

Βαθμολογία: Α

Κριτική: Το Divi είναι μια εξαιρετική εναλλακτική λύση, για όσους δεν επιλέξουν το Beaver Builder. Είναι ένα ισχυρό εργαλείο δημιουργίας σελίδων με απεριόριστες δυνατότητες σχεδίασης. Ο μεγάλος αριθμός λειτουργιών περιεχομένου σου επιτρέπει να δημιουργήσεις κάθε τύπο ιστοσελίδας και όπως ακριβώς την έχεις φανταστεί. Τέλος, τα μακροπρόθεσμα τιμολογιακά πακέτα του Divi αποτελούν μία από τις καλύτερες προσφορές στην αγορά.

3. Elementor

Το Elementor είναι ακόμη ένα αποτελεσματικό πρόσθετο για δημιουργία σελίδων στο WordPress.

Πρόκειται για ένα πρόσθετο δημιουργίας σελίδων,με παρακολούθηση σε πραγματικό χρόνο, πράγμα που σημαίνει ότι μπορείς, ταυτόχρονα, να δεις τις αλλαγές σου ενώ επεξεργάζεσαι την κάθε σελίδα.

Απλώς, ξεκίνησε δημιουργώντας ενότητες και επιλέγοντας τον αριθμό των στηλών για κάθε ενότητα.

Στη συνέχεια, μπορείς να σύρεις και να τοποθετήσεις κάποιο widget από το αριστερό πλαίσιο στην ενότητα που επεξεργάζεσαι.

Το Elementor συνοδεύεται από έναν πολύ μεγάλο αριθμό widget, συμπεριλαμβανομένων των πιο δημοφιλών στοιχείων που χρησιμοποιούνται σε ιστοσελίδες.

Το πρόσθετο περιλαμβάνει μια ευρεία γκάμα δυνατοτήτων, από τα βασικά γραφικά στοιχεία εικόνας και κειμένου έως προηγμένα ακορντεόν, ολίσθηση, εικονίδια, μέσα κοινωνικής δικτύωσης, καρτέλες κ.λπ.

Κάθε widget διαθέτει τις δικές του ρυθμίσεις.

Ακόμη, το Elementor σου επιτρέπει να προσθέσεις στην ιστοσελίδα σου widget που δημιουργήθηκαν από άλλα πρόσθετα του WordPress.

Δεν θέλεις να δημιουργήσεις τη δική σου διάταξη; Το Elementor συνοδεύεται από πολλά έτοιμα πρότυπα που μπορείς να εισάγεις εύκολα στις σελίδες σου.

Χρειάζεται, απλώς, να κάνεις κλικ πάνω σε οποιοδήποτε στοιχείο στη σελίδα για να το επεξεργαστείς.

Τιμή: Ξεκινά από 43 ευρώ για χρήση σε μία ιστοσελίδα.

Βαθμολογία: Α

Κριτική: Το Elementor είναι ένα δημοφιλές πρόσθετο δημιουργίας σελίδων για το WordPress. Είναι γρήγορο, εύκολο στη χρήση και συνοδεύεται από μεγάλο αριθμό έτοιμων ενοτήτων / προτύπων που μπορείς να χρησιμοποιήσεις για να δημιουργήσεις τη δική σου μοναδική ιστοσελίδα.

4. Visual Composer Website Builder

Το Visual Composer Website Builder είναι ένα, εύκολο στη χρήση, πρόγραμμα επεξεργασίας ιστοσελίδων WordPress που σε βοηθά να δημιουργείς γρήγορα τις δικές σου διατάξεις ιστοσελίδας.

Συνοδεύεται από έναν απλό Drag and Drop επεξεργαστή, έτοιμα στοιχεία περιεχομένου, επαγγελματικά πρότυπα και από μια σειρά ισχυρών δυνατοτήτων για τη δημιουργία και το σχεδιασμό μιας ιστοσελίδας.

Παρόμοια με το Beaver Builder και το Divi, παρέχει και αυτό ζωντανή εμπειρία επεξεργασίας frontend για το σχεδιασμό μιας ιστοσελίδας.

Πέρα από αυτό, υπάρχουν πολλά περισσότερα που μπορείς να κάνεις με αυτό το πρόσθετο.

Σε αντίθεση με τα άλλα πρόσθετα που αναφέρονται στη συγκεκριμένη λίστα, το Visual Composer Website Builder σου επιτρέπει να επεξεργάζεσαι το λογότυπό σου, τα μενού, τις κεφαλίδες, τα υποσέλιδα, τις πλαϊνές γραμμές κ.λπ.

Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο το συγκεκριμένο πρόσθετο χαρακτηρίζεται ως δημιουργός ιστοσελίδων (wedsite builder), αντί να δημιουργός σελίδων (page builder).

Το πρόσθετο διαθέτει επιλογές σχεδίασης που σου επιτρέπουν επεξεργαστείς την εμφάνιση οποιουδήποτε στοιχείου στη σελίδα σου.

Έχεις τη δυνατότητα να προσθέσεις εύκολα κομψά φόντα όπως parallax, gradient, slideshow, carousel, zoom in / out, video κ.λπ. Συνοδεύεται, επίσης, από ευέλικτες γραμμές και στήλες για τη δημιουργία διατάξεων πλέγματος στην ιστοσελίδα σου.

Το Visual Composer λειτουργεί άψογα με όλα τα θέματα του WordPress. Αυτό σου επιτρέπει να αλλάζεις θέματα στην ιστοσελίδα σου χωρίς να χάσεις τις διατάξεις που δημιούργησες με το Visual Composer.

Περιλαμβάνει, ακόμη, υποστήριξη για το νέο επεξεργαστή Gutenberg, το Google Fonts και το Yoast SEO.

Το Visual Composer έχει σχεδιαστεί για επαγγελματίες και δίνει ιδιαίτερη έμφαση σε λεπτομέρειες όπως η λειτουργία απομνημόνευσης των χρωμάτων.

Αυτή η λειτουργία σου επιτρέπει να χρησιμοποιείς εύκολα την ίδια παλέτα χρωμάτων για υψηλή ομοιομορφία σε ολόκληρο το σχεδιασμό σου.

Τιμή: 51 ευρώ για χρήση σε μία ιστοσελίδα

Βαθμολογία: Α-

Κριτική: Το Visual Composer είναι ένα εξαιρετικό πρόσθετο για αρχάριους χρήστες, δίνοντάς τους την ευκαιρία να ξεκινήσουν μια ιστοσελίδα. Παρέχει αποτελεσματικές δυνατότητες για την κατασκευή ιστοσελίδων με απλό και εύκολο τρόπο. Η επεξεργασία ιστοσελίδων γίνεται εξαιρετικά απλή με τον ζωντανό Drag and Drop επεξεργαστή frontend.

5. Themify Builder

Το Themify είναι ένας δημοφιλής πάροχος θεμάτων WordPress που διαθέτει ένα πρόγραμμα δημιουργίας Themify με ενσωματωμένα μέσα σε αυτό όλα τα θέματα WordPress που προσφέρει η εταιρεία.

Για άλλα θέματα WordPress τα οποία δεν συμπεριλαμβάνονται στο Themify, μπορείς να αποκτήσεις το πρόσθετο Themify Page Builder.

Αυτό το απλό και εξαιρετικά εύκολο εργαλείο δημιουργίας σελίδων διαθέτει πολλές έτοιμες ενότητες και λειτουργικά στοιχεία που μπορείς να προσθέσεις στις σελίδες ή τις αναρτήσεις σου.

Ωστόσο, πολλές από τις έτοιμες ενότητες συνήθως απαιτούν την εγκατάσταση επιπλέον πρόσθετων του WordPress.

Το πρόσθετο περιλαμβάνει περισσότερες από 40 προσχεδιασμένες διατάξεις προορισμένες για κλάδους όπως γυμναστήριο, εστιατόριο, portfolio, μουσική, φωτογραφία καθώς και διαδικτυακά καταστήματα.

Μπορείς να εισάγεις μια διάταξη μόνο με ένα κλικ, να αλλάξεις το περιεχόμενό της και να δημιουργήσεις μια εξαιρετική σελίδα μέσα σε λίγα λεπτά.

Το Themify Builder σου επιτρέπει να επεξεργάζεσαι τις σελίδες τόσο από την περιοχή διαχειριστή όσο και ζωντανά από την ιστοσελίδα σου.

Με τη ζωντανή επεξεργασία, μπορείς να δεις ακριβώς πώς θα εμφανίζονται οι αλλαγές σου στην ιστοσελίδα τη στιγμή που τις πραγματοποιείς.

Επιπλέον, το Themify Builder διαθέτει έτοιμες διατάξεις που μπορείς να εφαρμόσεις άμεσα στη σελίδα σου.

Τιμή: 25 ευρώ για το πακέτο Builder Addon (Το βασικό πρόσθετο είναι δωρεάν)

Βαθμολογία: Β

Κριτική: Το Themify Builder είναι ένα αξιόπιστο πρόσθετο δημιουργίας σελίδων για το WordPress. Όμως, ενώ διαθέτει πολλά υποσχόμενα χαρακτηριστικά, υπάρχει η πιθανότητα κάποια από αυτά να είναι δύσκολα στη χρήση από έναν αρχάριο.

6. Site Origin’s Page Builder

Με περισσότερες από ένα εκατομμύριο ενεργές συνδρομές, το Site Origin’s Page Builder αποτελεί ένα ιδιαίτερα δημοφιλές δωρεάν πρόγραμμα δημιουργίας σελίδων WordPress στην αγορά.

Ένας από τους βασικότερους λόγους για τη δημοφιλία του είναι αδιαμφισβήτητα η τιμή του (δωρεάν!). Κυκλοφορεί ως ένα πλήρως λειτουργικό δωρεάν πρόσθετο.

Το Site Origin Page Builder είναι λίγο περίπλοκο στη χρήση και οι νέοι χρήστες συχνά δυσκολεύονται να εξοικειωθούν με αυτό.

Ωστόσο, εξαιτίας της δημοτικότητας που λαμβάνει, ήταν σημαντικό να συμπεριληφθεί σε αυτή τη λίστα.

Για προσθήκη στοιχείων, το Site Origin Page Builder σου επιτρέπει να χρησιμοποιείς τα widget του WordPress. Ακόμη και πολλά δικά του widget ενώ σου δίνει τη δυνατότητα να κατεβάσεις και να εγκαταστήσεις οποιοδήποτε widget.

Διαθέτει, επίσης, ένα εργαλείο ιστορικού που σου επιτρέπει να κάνεις εναλλαγή εμπρός και πίσω για αναίρεση ή επανάληψη των αλλαγών που πραγματοποιείς.

Με αυτό τον τρόπο, κερδίζεις χρόνο ενώ σου δίνει την ασφάλεια να γνωρίζεις ότι μπορείς να επαναφέρεις ή να αναιρέσεις οποιαδήποτε αλλαγή.

Το πρόσθετο SiteOrigin και όλα τα widget του είναι πλήρως συμβατά με το Gutenberg. Υπάρχει, επίσης, ένα νέο μπλοκ διάταξης SiteOrigin που μπορείς να χρησιμοποιήσεις ως μπλοκ στο Gutenberg.

Τιμή: Δωρεάν

Βαθμολογία: Γ

Κριτική: Το Site Origin Page Builder είναι ένα αξιόλογο δωρεάν πρόσθετο με Drag and Drop περιβάλλον (μεταφοράς και απόθεσης) για δημιουργία και ρύθμιση διατάξεων σελίδας. Αν και η λειτουργία ζωντανής επεξεργασίας δεν συναγωνίζεται, σε καμία περίπτωση, τις υπόλοιπες πιο προηγμένες επιλογές που αναφέρονται σε αυτή τη λίστα.

Τελικές σκέψεις: Το καλύτερο πρόσθετο δημιουργίας σελίδων WordPress

Διαβάζοντας με προσοχή την παραπάνω λίστα ένα πράγμα καθίσταται απόλυτα σαφές. Το Beaver Builder και το Divi είναι με διαφορά οι κορυφαίες επιλογές.

Το Visual Composer είναι μια τρίτη, σε σειρά κατάταξης, επιλογή που προσφέρει ένα ολοκληρωμένο Drag and Drop πρόγραμμα δημιουργίας σελίδων WordPress.

Εάν είσαι πρόθυμος να ξοδέψεις χρήματα για να αποκτήσεις την καλύτερη λύση στην αγορά μαζί με εγγυημένη υποστήριξη, αναζήτησε κάποια από αυτές τις τρεις επιλογές.

«Χρειάζομαι κάποιο πρόσθετο εργαλείο δημιουργίας σελίδων εάν χρησιμοποιώ το νέο πρόγραμμα επεξεργασίας μπλοκ WordPress;» Αυτή είναι μια πολύ συχνή ανησυχία των χρηστών.

Το νέο πρόγραμμα επεξεργασίας μπλοκ WordPress που είναι γνωστό και ως Gutenberg κυκλοφόρησε επίσημα ως ο νέος προεπιλεγμένος επεξεργαστής WordPress.

Ο νέος επεξεργαστής χρησιμοποιεί μπλοκ που είναι ουσιαστικά στοιχεία περιεχομένου για τη δημιουργία σελίδων και αναρτήσεων.

Με μια πρώτη ματιά, ο επεξεργαστής μπλοκ μοιάζει με μερικούς από τους δημιουργούς σελίδων WordPress που αναφέρθηκαν παραπάνω.

Γι’ αυτό το λόγο πολλοί έχουν συνδέσει και συγχύσει στο νου τους τον Gutenberg και τους δημιουργούς σελίδων.

«Είναι ο Gutenberg δημιουργός σελίδων; Αντικαθιστά το πρόγραμμα επεξεργασίας μπλοκ Gutenberg του WordPress τους άλλους δημιουργούς σελίδων; Και, χρειάζομαι ακόμα ένα πρόγραμμα δημιουργίας σελίδων εάν χρησιμοποιώ το νέο πρόγραμμα επεξεργασίας μπλοκ WordPress;»

Η απάντηση στις δύο πρώτες ερωτήσεις είναι «Όχι, όχι ακόμα».

Και, ναι, θα χρειαστείς ένα εργαλείο δημιουργίας σελίδων εάν θέλεις έναν εύκολο τρόπο για να δημιουργήσεις τη δική σου σχεδίαση στο WordPress.

Το Gutenberg στην τρέχουσα μορφή του δεν ταυτίζεται με τους δημιουργούς σελίδων ούτε διαθέτει τα ισχυρά χαρακτηριστικά που προσφέρουν τα πρόσθετα δημιουργίας σελίδων WordPress.

Μπορείς, λοιπόν, να χρησιμοποιήσεις απλά ένα πρόσθετο όπως το CSS Hero με τον Gutenberg και να μην χρειαστεί να χρησιμοποιήσεις ένα ειδικό πρόγραμμα δημιουργίας σελίδων, αλλά αυτό εξαρτάται εξ ολοκλήρου από τις ανάγκες σου.

Πολλοί χρήστες επιλέγουν να χρησιμοποιούν μόνο το CSS Hero για γρήγορη και εύκολη ρύθμιση της σχεδίασης της ιστοσελίδας τους.

Ελπίζω ότι αυτό το άρθρο σε βοήθησε να βρεις τα καλύτερα Drag and Drop πρόσθετα δημιουργίας σελίδων του WordPress για την ιστοσελίδα σου.

Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο, τότε μπορείτε να εγγραφείτε στο Youtube κανάλι μας για βίντεο με tutorials σχετικά με το WordPress. Μπορείτε επίσης να μας βρίσκετε στο Facebook και στο Twitter

dicha-favicon (whithout-radio)

Συντάκτης

WPBLOG Team

Η ομάδα του WPBLOG αποτελείται από ειδικούς πάνω στο WordPress οδηγούμενοι από τους Δημήτρη Χατζημιχαηλίδη και Θοδωρή Γκίτσο.

Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει!

Αφήστε ένα Σχόλιο

Shares