Τι πρέπει να κάνεις όταν δεν έχεις πρόσβαση στην περιοχή διαχειριστή στο WordPress

WPBLOG TEAM
Τελευταία επεξεργασία 6 Αυγούστου, 2020, από

Δεν μπορείς να μεταβείς στην περιοχή διαχειριστή του WordPress;

Ορισμένες φορές, διαπιστώνεται ότι οι χρήστες δεν μπορούν να αποκτήσουν πρόσβαση στη περιοχή Διαχειριστή WordPress της ιστοσελίδας τους.

Παρόλο που υπάρχουν άρθρα που καλύπτουν μεμονωμένα τα διάφορα σφάλματα σύνδεσης, υπάρχει η ανάγκη να συμπεριληφθούν όλα σε ένα μέρος ώστε να είναι πιο εύκολο για το χρήστη να εντοπίσει την αιτία του προβλήματος και να το διορθώσει.

Σε αυτό το άρθρο, θα σου δείξω ποιες ενέργειες πρέπει να κάνεις όταν δεν έχεις πρόσβαση στην περιοχή διαχειριστή στο WordPress (wp-admin), ώστε να καταφέρεις να ανακτήσεις την πρόσβαση στην ιστοσελίδα σου.

Υπάρχουν αρκετοί λόγοι οι οποίοι μπορεί να προκαλέσουν πρόβλημα πρόσβασης στην περιοχή διαχειριστή του WordPress, επομένως, παρακάτω θα εξετάσω καθέναν από αυτούς αναλυτικά.

Ελπίζω ότι μέσα από αυτή τη διαδικασία εξάλειψης των πιθανών αιτιών, θα μπορέσεις να αποκτήσεις ξανά πρόσβαση στην ιστοσελίδα σου.

Σφάλμα κατά τη σύνδεση στη βάση δεδομένων

Το σφάλμα δεν περιορίζεται μόνο στην περιοχή του διαχειριστή αλλά εμφανίζεται σε ολόκληρη την ιστοσελίδα σου;

Ο λόγος για τον οποίο εμφανίζεται αυτό το σφάλμα είναι επειδή το WordPress δεν μπορεί να δημιουργήσει σύνδεση με τη βάση δεδομένων.

Αυτό το σφάλμα μπορεί να συμβεί για διάφορους λόγους.

Αρχικά, μπορεί να συμβεί στην περίπτωση που η βάση δεδομένων σου, για κάποιο λόγο, καταστραφεί.

Ακόμη, μπορεί να συμβεί εάν ο διακομιστής φιλοξενίας σου αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα.

Λευκή οθόνη

Μήπως αντί για την περιοχή διαχειριστή του WordPress βλέπεις μια λευκή οθόνη;

Αυτό το ζήτημα αναφέρεται συχνά ως λευκή οθόνη θανάτου (white death) του WordPress. Συνήθως συμβαίνει επειδή εξάντλησες το όριο μνήμης.

Θα μπορούσε, ακόμη, να προκληθεί και εξαιτίας κακής κωδικοποίησης κάποιου πρόσθετου ή θέματος.

Άλλη μια αιτία πρόκλησης του σφάλματος θα μπορούσε να ένας αναξιόπιστος πάροχος φιλοξενίας ιστοσελίδας.

Λανθασμένος κωδικός πρόσβασης

Μερικές φορές, ακόμη και όταν πληκτρολογείς το σωστό συνδυασμό ονόματος χρήστη και κωδικού πρόσβασης, δεν θα μπορείς να συνδεθείς στην ιστοσελίδα σου.

Επιπλέον, όταν προσπαθήσεις να επαναφέρεις τον κωδικό πρόσβασης, το email ανάκτησης δεν φτάνει ποτέ στα εισερχόμενά σου. Ένας λόγος που μπορεί να συμβεί αυτό είναι αν έχεις πέσει θύμα hack.

Σε αυτή την περίπτωση, σου συνιστώ να επαναφέρεις τον κωδικό πρόσβασης του WordPress από το phpMyAdmin.

Αυτή η μέθοδος μπορεί να είναι αρκετά απαιτητική για τους νέους χρήστες, αλλά είναι το καλύτερο που μπορεί να γίνει για να ανακτηθεί ο λογαριασμός.

Χαμένα δικαιώματα διαχειριστή

Μερικές φορές, ενδέχεται να μπορείς να συνδεθείς στην περιοχή διαχειριστή του WordPress, χωρίς, όμως, να βλέπεις τις λειτουργίες του διαχειριστή. Για παράδειγμα, να μην εμφανίζονται τα πρόσθετα, τα θέματα κ.λπ.

Αυτό μπορεί να συμβεί εάν τροποποιηθούν τα δικαιώματα χρήστη.

Τις περισσότερες φορές αυτό οφείλεται σε κάποια εισβολή τρίτων στην ιστοσελίδα. Οι χάκερ μολύνουν την ιστοσελίδα σου και, στη συνέχεια, διαγράφουν τα δικαιώματα διαχειριστή.

Σε αυτήν την περίπτωση, θα πρέπει να δώσεις σε έναν χρήστη δικαιώματα διαχειριστή στη βάση δεδομένων του WordPress μέσω της MySQL (phpMyAdmin).

Σφάλματα PHP (π.χ. σφάλμα σύνταξης, μη αναμενόμενη λειτουργία κ.λπ.)

Αυτά τα σφάλματα PHP συμβαίνουν συνήθως όταν κάνεις επικόλληση κώδικα από κάποια ιστοσελίδα.

Συχνά οι αρχάριοι χρησιμοποιούν τον ενσωματωμένο επεξεργαστή WordPress από τον πίνακα ελέγχου τους.

Αν και αυτή η δυνατότητα είναι πολύ βολική, στην περίπτωση που δεν είσαι βέβαιος για τις διεργασίες που πραγματοποιείς, η ίδια δυνατότητα μπορεί να αποβεί ταυτόχρονα καταστροφική.

Εάν επικόλλησες έναν κώδικα από μια ιστοσελίδα και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να χάσεις την πρόσβαση της περιοχής διαχείρισης, τότε τα πράγματα είναι λίγο πιο περίπλοκα.

Ο μόνος τρόπος για να διορθώσεις αυτό το σφάλμα είναι να χρησιμοποιήσεις ένα πρόγραμμα FTP.

Μόλις εγκαταστήσεις το πρόγραμμα FTP, συνδέσου στην ιστοσελίδα σου. Έπειτα, πήγαινε στο αρχείο του θέματος που τροποποίησες.

Πιθανότατα θα είναι το αρχείο functions.php.

Τώρα, πρέπει να αφαιρέσεις τον κωδικό που πρόσθεσες νωρίτερα. Ανέβασε ξανά το αρχείο και έλεγξε αν ανάκτησες την πρόσβαση της περιοχής διαχειριστη.

Ελπίζω ότι μετά από όλα αυτά τα πιθανά σενάρια, έχεις διορθώσει το πρόβλημα στην ιστοσελίδα σου.

Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο, τότε μπορείτε να εγγραφείτε στο Youtube κανάλι μας για βίντεο με tutorials σχετικά με το WordPress. Μπορείτε επίσης να μας βρίσκετε στο Facebook και στο Twitter

dicha-favicon (whithout-radio)

Συντάκτης

WPBLOG Team

Η ομάδα του WPBLOG αποτελείται από ειδικούς πάνω στο WordPress οδηγούμενοι από τους Δημήτρη Χατζημιχαηλίδη και Θοδωρή Γκίτσο.

Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει!

Αφήστε ένα Σχόλιο

Shares